Prior Design Mercedes X-Klasse: De alles behalve saaie boswachtersauto

Prior Design Mercedes X-Klasse: De alles behalve saaie boswachtersauto

Mercedes X-Klasse Prior Design

Met de X-Klasse mengt Mercedes zich voor het eerst in de geschiedenis van het merk in het pick-up segment. Zoals vrijwel iedere andere pick-up, is de X nogal braaf vormgegeven. Maar nu heeft Prior Design hun visie op de nieuwe X het internet op geslingerd. 

En die is dik, dikker dan menig pick-up op de markt op dit moment. De Nissan Navara, de Volkswagen Amarok en de Mitsubishi L200. Weinig spannende pick-ups, veel spannender dan een bullbar voorop wordt het niet. En natuurlijk halen jullie nu de Dodge Ram SRT-10 en de Ford Raptor aan. Maar he, zie je Rijkswaterstaat en Heijmans al met een SRT-10 of Raptor bij wegwerkzaamheden staan? Nee, al zou het wel een van de weinige zinvolle bestedingen van de belastingcenten zijn die jij en ik betalen!

Dus, het doel van dit artikel is duidelijk. De auto’s van Rijkswaterstaat moeten ingeruild worden voor de Mercedes X-Klasse met Prior Design-kitje. En om het de rekenkamer van de Nederlandse staat ietsjes lastiger te maken, er zijn twee kits verkrijgbaar. De PD400-bodykit kost €2.490,- per enkele unit. Wat krijg je dan? Een dikker front en een verbredingskuurtje voor alle vier de wielkasten. Maar kies maar voor de PD-500 kit, die kost een klets geld extra, maar dan krijg je ook wat. Tik je €6.290,- af dan krijg je een agressievere smoel, bredere wielkasten, een cleane achterbumper inclusief uitlaatsierstukken en een lichtjes verlaagd onderstel.

Het moge wel duidelijk zijn dat dit een waardige vervanger is voor het huidige wagenpark van Rijkswaterstaat en Heijmans. Wie tipt degene even die daar verantwoordelijk is voor het wagenpark?

 

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.