Prior-Design geeft SLS AMG extra brede heupen

Prior-Design geeft SLS AMG extra brede heupen

Prior-Design Mercedes-Benz SLS AMG PD900GT

Het Duitse Prior-Design heeft onlangs het PD900GT Widebody pakket voor de Mercedes-Benz SLS AMG geintroduceerd. Het zal nog even duren voordat we de eerste echte SLS AMG met dit pakket gaan zien; het is namelijk beschikbaar vanaf 20 maart!

Wat het pakket moet gaan kosten is ook nog niet bekend, wat er allemaal bij zit is dan weer wél bekend. De PD900GT Widebody pakket bevat nieuwe voor- en achterbumpers met aan de voorkant een zogeheten splitter en aan de achterzijde een dikke diffuser. Aan de achterkant zien we ook nog een grote kofferklepspoiler en aan de voorkant een geventileerde motorkap. Daarnaast zijn de wielkasten uitgebouwd en heeft hij nieuwe sideskirts.

Optioneel kun je bij Prior-Design het gehele interieur naar smaak laten aanpassen, nieuwe 20-inch grote wielen laten monteren evenals een nieuw uitlaatsysteem en een nieuwe en verbeterde ophanging. De naam PD900GT doet vermoeden dat het vermogen van de 6.2 liter grote V8 die standaard 572 pk en 650 Nm koppel levert, is opgeschroefd naar 900 pk. Echter zal dit slechts een typeaanduiding zijn; de Audi R8 PD GT850 had immers ook geen 850 pk maar een ook niet misselijke 520 pk.

Prior-Design Mercedes-Benz SLS AMG PD900GT

Prior-Design Mercedes-Benz SLS AMG PD900GT

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.