PRIMEUR: Volvo’s Polestar 1 komt als eerste naar Nederland!

PRIMEUR: Volvo’s Polestar 1 komt als eerste naar Nederland!

Volvo Polestar 1

Dus jij zit vol smart te wachten tot je een Polestar 1 kunt kopen? Kan niet! Maar je mag hem wel bestellen op basis van een abonnement. En geloof ons als we zeggen dat je een van de gelukkige bent, want voorlopig komt de krachtpatser van Volvo alleen naar Nederland, Zweden, Noorwegen, Duitsland, China en de VS.

Waarom alleen die zes landen op dit moment? Volgens Polestar is er in die landen de meeste vraag naar stekkerhybrides. En wij kunnen ons daar wel in vinden, de laatste jaren hebben, mede door de belastingvoordelen, de Outlander PHEV’s, V60 Plug-in Hybrids en de Teslas een aanzienlijk deel van ons Nederlandse wagenpark overgenomen. Of dat na het afschaffen van de belastingvoordelen nog steeds zo gaat zijn, gaan we dus snel zien!

Ook zal het meespelen dat in ons kikkerlandje een uitstekend laadnetwerk ligt. De sportieve rijder zal het nodig hebben als die er met zijn of haar 600 pk en 1000 Nm sterke bolide op uit gaat, want de actieradius van de auto is maximaal 150 kilometer, maximaal.

Dus, wil je er nog steeds een bestellen, dan moet je nog een paar nachtjes slapen wachten. Vanaf 2018 kun je een abonnement afsluiten voor een duur van 2 of 3 jaar. De volledig uit koolstofvezel opgetrokken Polestar 1 houdt ons tot die tijd in ieder geval warm met zijn veelbelovende prestaties. En als kers op de taart, hebben we ook nog de hand weten te leggen op wat heerlijke foto’s van de Zweed.

 

Volvo Polestar 1

Volvo Polestar 1

Volvo Polestar 1

Volvo Polestar 1

Volvo Polestar 1

Volvo Polestar 1

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.