PRIMEUR: De nieuwe Audi A6 Avant van de politie

PRIMEUR: De nieuwe Audi A6 Avant van de politie

Audi A6 Politie

Dat de huidige kilometervreters van de politie richting hun einde gingen, dat was geen nieuws, maar een van de eerste opvolgers is dus gespot! 

De huidige SIV’s (Snelle Interventie Voertuigen) zijn al menig peekaatjes kwijt door alle kilometers asfalt die ze voor de kiezen hebben gehad. De V70 heeft zicht dienstbaar opgesteld, zoals we van een Volvo gewend zijn, maar het welverdiende pensioen zit er nu toch echt aan te komen. Zeker nu de eerste opvolger op de gevoelige plaat is vastgelegd.

De standaard van 272 pk voorziene A6 3.0 TDI is geen ludieke actie van JD Customs of een andere auto-customizer, nee, 140 exemplaren van deze vliegensvlugge diesel-Audi zullen de snelwegpolitie gaan versterken. Sneller dan de Volvo’s van nu zijn ze sowieso, want heb jij ooit een V70 binnen 5,7 seconden naar de 100 zien stuiven?

Vanaf dit jaar voorjaar kun je een A6 in politie-uniform in je achteruitkijkspiegel op zien doemen. Wie gaat ze gebruiken? In ieder geval de afdeling Infrastructuur en ze zullen de taak ‘opvallend surveilleren en toezicht’ overnemen van de oude Zweedse rakkers. Een gewaarschuwd mens telt voor twee laten we maar zeggen.

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.