Prijs Nissan Fairlady Z bekend in Japan!

Prijs Nissan Fairlady Z bekend in Japan!

We willen je niet te lekker maken, dus daarom geven we in de titel meteen aan dat het om de prijs in Japan gaat. De ‘Proto Spec’ gaat namelijk in 2023 geleverd worden in Japan en het zal nog wel even duren voor de nieuwe Fairlady Z naar ons kleine kikkerlandje gaat komen.

Met de huidige wisselkoers kost de nieuwe Z net geen €54.000,- en is dat een hoop geld? Ja, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar de Japanse autobouwer heeft al aangegeven dat er bereikbaardere varianten van de auto onder weg zijn! De line-up zal onder andere bestaan uit de basisvariant, de S, T en ST.

Maar terug naar de Proto Spec! De Japanse consument kan kiezen uit een handgeschakelde variant of een met een automatische versnellingsbak. Vanuit toekomstperspectief juichen wij de keuze voor een handbak toe!

De V6 in het vooronder zal zo’n 400PK meekrijgen en de toerenbegrenzer zal zijn werk gaan doen bij 6.400 toeren. Met 475 Newtonmeter aan koppel zal de Fairlady Z Proto Spec heel dicht bij de Toyota GR Supra komen cijfergewijs. Kun je niet wachten op de nieuwe Fairlady Z, dan kun je de Japanse dealer bellen en hem bestellen. Gelimiteerd tot 240 stuks zou je zeggen dat je er snel bij moet zijn, maar dat is niet per se noodzakelijk. Nissan heeft namelijk aangegeven dat wanneer zij meer dan 240 aanvragen krijgen, zij de 240 Proto Specs door middel van een onpartijdige lotterij toe gaan kennen aan de nieuwe eigenaren.

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.