Premium Cabrio-SUV : Range Rover Evoque Convertible!

Land Rover neemt een sprong in het diepe, zij zullen op de Autosalon van Genève de eerste ”premium” cabrio-SUV onthullen: Range Rover Evoque Convertible, een studie model van Land Rover want over een eventuele productieplan word nog niet gesproken.

Men neemt een Range Rover Evoque Coupe, haalt daar de dakconstructie van af en heeft een cabrio-SUV. Dat klinkt allemaal heel simpel maar het ligt iets anders, er moet enorm veel veranderd worden aan de auto: de wagen beschikt over een volledig neerklapbaar, hoogwaardig daksysteem met Roll Over Protection System (ROPS) wat zal zorgen voor de veiligheid van de inzittenden wanneer er een ongeluk zal plaatsvinden. De Evoque convertible zal ook over alle technische opties beschikken als de coupe die heeft, denk aan terrain response en hoge & lage gearing.

Het concept is ontwikkeld door Land Rover Design Director Gerry McGovern en zijn team. McGovern stelt: “De Range Rover Evoque leent zich uitstekend voor het idee van een cabriolet. Deze studie is geen ontwerp op basis van traditionele cabrioletaspecten, in plaats daarvan zijn wij uitgegaan van de balans die het lijnenspel van de Range Rover Evoque kenmerkt. Op deze manier konden wij zijn karakteristieke vorm behouden en een model creëren dat volledig uniek is en dat naar onze mening uiterst begeerlijk is”.

Wij zijn erg benieuwd naar dit model, zo op het eerste oog ziet het er veel belovend uit!

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.