[Video] Doe een rondje Monaco met ons in de Audi R8 Spyder!

[Video] Doe een rondje Monaco met ons in de Audi R8 Spyder!

Top Marques is pas voorbij als wij dat zeggen, okay?!

Ha! Net toen je dacht dat we al die Monegaskische supercars spuugzat begonnen te zijn, is het nog even tijd om een verrassing uit de hoge hoed te trekken. Vorige week zag je al hoe Pieter en Jorrik gezellig een ommetje deden met de Ferrari 458 van R3 Wheels, maar deze wagen was daar evengoed aanwezig. En, afgezien van de kleurstelling, is hij minstens net zo beestachtig! De Audi R8 Spyder met die heerlijk sappige V10-motor valt op uiterlijke trekken wellicht ietwat in het niet bij zo’n bizarre Ferrari, maar qua prestaties doet hij er absoluut niet voor onder. Zeker niet wanneer onze vrienden van ADP Performance en RaceChip de wagen nog eens lichtjes over hebben gedaan!

Mocht het je na het zien van de video nog steeds niet helemaal duidelijk zijn, geven we je hier een korte samenvatting: deze R8 is een machtige wagen. Natuurlijk, Pieter kan met behoorlijk wat auto’s overweg, maar de belachelijke tuning die ADP Performance en RaceChip hebben verricht op deze duistere vertoning, maken het bepaald geen makkelijke pony om te temmen. Ongeacht de Quattro-aandrijving, moet je absoluut in het bezit zijn van een redelijke portie stuurmanskunsten. Kun je dit aanvinken op je checklist, dan is het go-time!

Hoewel de R8 een prima visitekaartje is voor RaceChip, is het zeker niet de eerste keer dat ze afwijken van de gebaande paden en een keiharde haarspeldbocht maken, om vervolgens een magisch sprookjesbos van vermogen en trekkracht in te duiken. Ze bewezen al meerdere malen wat ze waard zijn, maar een van mijn favorieten moet toch wel hun Porsche Panamera, oftewel hét ultieme koppelbeest, zijn.

Ik zou zeggen, geniet van de video, en probeer voor de grap eens niet te knipperen wanneer Pieter met krankzinnige snelheden, en op het messcherpe randje van zijn grip, door de bochten knalt!

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.