De Posaidon C63 AMG Estate heeft 700 pk!

De Posaidon C63 AMG Estate heeft 700 pk!

Wil je gebruik maken van Duitse power en ook een beetje ruimte over hebben voor de boodschappen, kun je natuurlijk aankloppen bij Audi en een dikke RS6 bestellen. Echter biedt Mercedes-AMG ook een optie in de vorm van de C63 AMG Estate.

De Mercedes-AMG C63 Estate, ook wel Station of Wagon genoemd, maakt gebruik van een 4 liter grote achtcilinder met twee turbo’s. Goed voor een vermogen van 476 pk en een maximum koppel van 650 Nm. De C63 S Estate doet daar nog een schepje bovenop met 510 pk en 700 Nm koppel maar mocht dat niet genoeg zijn dan kun je je dikke Duitser altijd even langs brengen bij tuner Posaidon.

Na de performance upgrade van Posaidon levert diezelfde V8 Biturbo een vermogen van maar liefst 700 pk en 890 Nm aan trekkracht. Hiermee wordt het sprintje van 0 tot 100 km/h met 0,8 seconden verkort tot 3,4 seconden! Daarnaast wordt de begrenzer eraf gehaald en loopt ‘ie door tot 343 km/h!

Deze verbetering in vermogen wordt mogelijk gemaakt door de door Posaidon ontwikkelde turbo’s en inlaattraject. Daarnaast is de auto voorzien van een vernieuwd uitlaatstysteem dat direct is aangesloten op die vernieuwde turbo’s. Om al het vermogen ook in goede banen op de weg te krijgen kun je kiezen om de versnellingsbak aan te laten passen of om het achter differentieel te upgraden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.