Porsche Taycan ziet er gelikt uit met Vivid Racing Carbon Fiber Aero Kit

Porsche Taycan ziet er gelikt uit met Vivid Racing Carbon Fiber Aero Kit

Nu ook een Porsche Taycan steeds vaker op de weg te zien is, wil je als eigenaar toch iets doen om op te vallen. De bodykit van Vivid is hier uitermate geschikt voor…

Sommige tuners hebben de neiging om dingen ingewikkelder te maken en stylingpakketten te creëren die de OEM-look verpesten in ruil voor opvallende ontwerpelementen. Gelukkig is dat hier niet het geval met Vivid Racing, aangezien hun aftermarketkit voor de Taycan een geweldige oefening is in minder is meer. Het lijkt bijna alsof je deze aerokit terug kunt vinden op de lange optielijst die Porsche heeft voor zijn eerste EV.

Het werk aan de nieuwe koolstofvezelonderdelen begon meer dan een jaar geleden, nog voordat de tuner zijn eigen Taycan in ontvangst kon nemen. Met behulp van een demo-auto die werd geleverd door een dealer in Arizona, analyseerde de aftermarketspecialist een Turbo versie grondig door alle originele Porsche carrosseriepanelen in 3D te scannen. Na een reeks schetsen om te bepalen welke look het beste bij de elektrische sedan past, testte Vivid Racing de nieuwe componenten die met een 3D printer zijn ontwikkeld.

Het aeropakket omvat een voorspoilerlip, sideskirts en een achterdiffusor. De meest opvallende upgrade ten opzichte van een standaard Taycan is de prominente spoiler, die ons doet denken aan Porsche’s klassieke ducktailspoiler. Oorspronkelijk geïntroduceerd door het merk Zuffenhausen met de 911 Carrera RS 2.7 in 1972, moet het aero element als inspiratie hebben gediend voor Vivid Racing’s idee van een Taycan RS.

De kit is verkrijgbaar als een compleet pakket of je kunt afzonderlijke onderdelen krijgen, dus degenen die Porsche’s Model S rivaal bezitten, hoeven niet per se de spoiler met retrosmaak te bestellen. Naast de nieuwe toevoegingen zijn er ook 21 en 22 inch lichtmetalen velgen om uit te kiezen. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen en afwerkingen en kunnen worden aangevuld met een verlagingsset om het pakket mooi af te ronden.

Thomas Heule