Porsche Taycan krijgt Sport Design Package Carbon!

Porsche Taycan krijgt Sport Design Package Carbon!

Een elektrische auto heeft er nog nooit zo goed uitgezien!

De Porsche Taycan lijkt in de smaak te vallen, de elektrische sedan uit Stuttgart geniet van zeer positieve eerste reacties van fans en media, en het is moeilijk te ontkennen dat het een zeer goed uitziende elektrische auto is. Zelfs in standaard uitvoering is het een fraaie, goed geproportioneerde auto. Eind vorige maand presenteerde Porsche een getweakte Taycan met nieuwe stijlelementen van Porsche Exclusive. Nu heeft het merk het Sport Design Package Carbon voor de Taycan Turbo geïntroduceerd, eveneens afkomstig van Porsche Exclusive.

Allereerst moeten we opmerken dat de blauwe exterieurkleur van deze Taycan misschien wel de beste afwerking voor de EV zou kunnen zijn. En als je daar nog enkele aerodynamische tweaks van carbon fiber aan toevoegt, is het resultaat gewoon verbluffend. Een nieuwe splitter aan de voorkant, aan de achterkant opvallende ‘vleugels’, en langs de zijkant eveneens een subtiele toevoeging van carbon fiber. Het geeft de Taycan Turbo een sportievere look, maar het heeft geen invloed op het stijlvolle uiterlijk.

Ook kunnen we melden dat er carbon fiber aanpassingen beschikbaar zijn voor het interieur. We hebben nog niet alle details, maar Porsche zegt dat je nu de verlichte dorpells in carbon fiber matte afwerking kunt bestellen voor de Taycan Turbo. We veronderstellen dat nog meerdere onderdelen in het interieur verkrijgbaar zullen zijn in carbon fiber.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.