Porsche 911 breekt in tweeën na crash in Zeeland

Porsche 911 breekt in tweeën na crash in Zeeland

Porsche Ongeluk Philippine

Gisterenavond rond 17:50 uur ging het in het Zeeuws-Vlaamse Philippine goed mis op de kruising van de Kasteelstraat met de Zandstraat. Een Porsche 911 Carrera klapte daar met hoge snelheid op een boom waardoor de sportauto in tweeën brak.

De auto zou pas korte tijd in het bezit zijn van de huidige eigenaar. Als we goed kijken naar bovenstaande foto zien we op het wrak zelfs nog een affiche met een prijs van in ieder geval €17.000,-. Of de eigenaar ook in de auto zat ten tijde van dit ongeval is niet bekend. De twee inzittenden, twee mannen van 41 en 23 jaar, zijn met zware verwondingen naar een ziekenhuis ziekenhuis in Gent overgebracht. Deze actie waarbij twee ambulanceteams, een traumahelikopter en de brandweer zijn ingezet, nam iets minder dan een uur in beslag.

Dat de Porsche 911 Carrera een hogere snelheid had dan de maximum toegestane snelheid van 50 km/h, is wel duidelijk. De Porsche brak namelijk in tweeën nadat deze op een boom was geklapt. De voor- en achterkant van de Porsche liggen zo’n 20 meter uit elkaar en het motorblok kwam daar ergens tussenin tot stilstand. Voor een video van de aftermath van dit eenzijdige ongeval klik hier!

Met dank aan Robin Vastenhout voor de tip!

Porsche Ongeluk Philippine

Porsche Ongeluk Philippine

Porsche Ongeluk Philippine

Porsche Ongeluk Philippine

Bron: hvzeeland.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.