Porsche Mission E: Voor de prijs van een Tesla Model S

Porsche Mission E: Voor de prijs van een Tesla Model S

Porsche Mission E

Boem bats, jazeker. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de Mission E krijgt dezelfde vanafprijs als de Model S. Porsche gaat echt de strijd aan met Tesla.

Voor ons Nederlanders betekent dat dat we de volledig elektrische Porsche kunnen bestellen vanaf ongeveer €80.000,- maar uiteraard zal het daar niet bij blijven, want we willen onze futuristische Duracell-batterij wel van wat opties voorzien.

Er zullen drie vermogensvarianten aangeboden worden, 400 kW, 500 kW en 600 kW. En voor degene die geen pk-converter willen gebruiken: 544 pk, 681 pk en 817 pk. Maar vergeet die cijfertjes maar weer meteen, want aangezien het een volledig elektrische auto betreft, geven de kW’s een betere representatie van het vermogen dan de pk’s. De Mission E komt voor nu enkel met vierwielaandrijving, maar wie weet komt er in de toekomst nog een mobiele energiecentrale die met zijn kont wil gooien in de bocht. Eentje met achterwielaandrijving, wel te verstaan.

De Mission E heeft niet de intentie de Model S te overbluffen in prestaties, want bijvoorbeeld het 0 tot 100 sprintje doet de Porsche in 3,5 seconden. Langzamer dan de Model S, maar bij het stoplicht ben je nog steeds even snel als die nieuwe Audi R8 Spyder, Ferrari 458 en de Lamborghini Reventon. Wedden dat ze wel twee keer met hun ogen knipperen als ze doorhebben dat je ze bij houdt?

Waar de Model S-accu’s snel oververhit raken bij volledig gebruik, kan de Mission E met gemak een uurtje vol gas over de Autobahn en nog steeds een range hebben van ongeveer 500 kilometer. Zo kan ik nog uren doorgaan, maar laat ik afsluiten met de simpele vraag: In welke kleur bestel jij je Mission E?

Porsche Mission E

Porsche Mission E

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.