Porsche komt met een speciale Taycan GTS Hockenheim Edition!

Porsche komt met een speciale Taycan GTS Hockenheim Edition!

Porsche viert de 90e verjaardag van de Hockenheimring. Dit doen ze door de Taycan GTS Hockenheim Edition! Dit model krijgt een speciale exterieur en interieur upgrades. Buiten de upgrades op de auto komen er ook nog een aantal privileges bij kijken.

Hockenheim

Hockenheim bestaat dit jaar 90 jaar. Het circuit is in 1933 voor het eerst geopend, toen alleen voor motorraces. Later, op 2 augustus 1970 werd de Formule 1 er voor het eerst gereden. Porsche heeft tijdens de laatste race van de Formule 1 in 2019 hun Experience Centre geopend. Bezoekers kunnen er nu met Porsches het circuit op of een offroad-parcours afleggen.

Veranderingen

In tegenstelling tot de veranderingen aan het exterieur en interieur, verandert er niks aan de technische aspecten van de 598 pk sterke Taycan GTS. De Hockenheim Edition is te herkennen aan zijn speciale ‘Stone Grey’ kleur met de ‘Bronzite’ accenten in de wielen. Deze accenten komen ook terug in het interieur van de Taycan. Het ‘Bronzite’ is terug te vinden op de keuzehendel van de transmissie, de bekerhouders en de ventilatieroosters. Op de B-stijlen wordt er een afbeelding van het circuit geplakt met de tekst ‘90 Hockenheimring Edition’. Het Jubileumlogo is ook weer terug te vinden op de middenconsole. Als kers op de taart krijg je je sleutel in de kleur van de Auto.

Privileges

Zoals aangegeven krijg je bij deze Hockenheim Edition een aantal privileges. Zo kan je hem 2 jaar lang gratis opladen bij het Porsche Experience Centre op de Hockenheimring. Daarnaast kan je daar parkeren op de VIP-parkeerplaats tijdens de Frühsicht-evenementen. Dit zijn de maandelijks terugkomende evenementen van echte Porsche fans.

Prijs

Wil je deze (naar mijn mening) ontiegelijk mooie Hockenheim Edition kopen betaal je €13.030 meer dan de normale prijs van een Taycan GTS. De porsche kost momenteel €137.600. Opgeteld ben je voor de Porsche Taycan GTS Hockenheim Edition minimaal €150.630 neerleggen.

Menno van Oers

Vanaf jongs af aan ben ik al gek van auto's. Dit enthousiasme hoop ik graag over te brengen door middel van mijn baan als redacteur bij Hart voor Auto's!