Porsche herstelt prachtige 911 SC met modelabel New York

Porsche herstelt prachtige 911 SC met modelabel New York

De unieke 911 krijgt nieuw leven ingeblazen. De Porsche krijgt een hippe make-over en waant zich terug in de tijd..

De Porsche 911 SC of Super Carrera staat in een aanzienlijk deel van de luchtgekoelde geschiedenis van de autofabrikant en het is ook de laatste die de naam draagt, geproduceerd van 1978 tot 1983. Van de meer dan 58.000 verkochte exemplaren van de sportwagen is er één gerestaureerd door Porsche zelf. Porsche ging een samenwerking aan met het New Yorkse modelabel Aimé Leon Dore (ALD).

Merk op dat Porsche en ALD vorig jaar voor het eerst samenwerkten bij de restauratie van een Type 964 911 Carrera 4 voor de New York Fashion Week, waarbij de 911 werd geïntegreerd in de modewereld. Dat is geen vergezochte zet, denken we, aangezien de 911’s altijd al een eyecatcher zijn geweest op het gebied van design.

Volgens ALD oprichter en creatief directeur Teddy Santis is het project erg persoonlijk, gebaseerd op de roots en waarden van zijn familie.

“Het ontwerp van het voertuig en de creatieve richting voor het project komen beide uit mijn kindertijd op de Griekse eilanden en de unieke schoonheid van dingen die in die omgeving beter worden met de jaren en slijtage”, aldus Santis.

Net als bij het vorige Collab project van de Carrera 4 werd de 911 SC gerestaureerd met oog voor detail. Aan de buitenkant kreeg de 911 een dakdrager en extra verlichting, en Fuchs-wielen voor het dagelijkse gebruik, om de restauratie compleet te maken is voor de klassieke Porsche Olive kleur gekozen.

Als aanvulling op het exterieur gebruikte ALD Perzische tapijten als vloermatten en integreerde deze in de deurkaarten. De Recaro-stoelen zijn ook gerestaureerd, samen met andere dingen die je in de cabine ziet, waaronder het leer van de bouclé, allemaal met de hand gemaakt.

Het is een smaakvolle restauratie en de Olive 911 SC is klaar om dit weekend in de schijnwerpers te komen in de flagshipstore van ALD in het hart van Manhattan. De auto zal te zien zijn van 21 tot 23 mei, samen met een capsulecollectie met materialen en patronen uit de opnieuw ontworpen auto.

Thomas Heule