Porsche Exclusive Manufaktur verduistert 911 GT3 Touring!

Porsche Exclusive Manufaktur verduistert 911 GT3 Touring!

De GT3 Touring is nog niet uit of Porsche Exclusive Manufaktur laat al zien wat de mogelijkheden zijn voor de klanten, dat is heel wat kunnen we je zeggen…

Er is veel liefde voor de Porsche 911 GT3-touring rechtstreeks uit de fabriek, maar Porsche Exclusive Manufaktur laat graag zien wat mogelijk is wat betreft de exclusieve upgrades. De Blacked-Out-look is hiervoor de uitgelezen look.

De Customization Division neemt een al zwarte auto en voegt getinte LED-covers over de koplampen toe om de neus donkerder te maken. De wielen krijgen een satijnen zwarte afwerking op 20 inch en 21 inch grote velgen.

Binnenin, installeert Porsche Exclusive Manufaktur tweekleurig leer in een mix van zwart en lippenstift rood. De rode details voegen een klein beetje kleur aan het ontwerp toe.

Dit zijn redelijk kleine veranderingen, maar ze laten zien dat de juiste zo donkere kleur met slechts een paar add-ons de Porsche 911 GT3 Touring er geweldig uitziet.

De 911 GT3 Touring beschikt over dezelfde atmosferische 4,0-liter flat-six-motor als de GT3. De coupe legt met dit machtige blok een 0 naar 100 kilometer per uur tijd af in 3,2 seconden en bereikt zijn topsnelheid bij 317 km/u.

Kopers hebben de keuze uit een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen of een transmissie met een dubbele koppeling.

De Touring mist de grote vleugel en ventilatieopeningen van de reguliere GT3. Ondanks de “onopvallende” look is de auto goed te herkennen aan de ventilatieopeningen, dus er is niemand voor de gek gehouden dat dit slechts een standaard Carrera is.

De 911 GT3-touring gaat later dit jaar te koop. Met een startprijs van € 237.224,-.

Thomas Heule