Porsche Centrum neemt Toyota Starlet als inruil voor een Porsche

Porsche Centrum neemt Toyota Starlet als inruil voor een Porsche

De man ruilt zijn rode Japanner in bij de Porsche-dealer uit Twente

Ja, een Toyota Starlet. Vaak genoemd als de ideale auto voor een beginnende bestuurder. Waarom? Ze zijn zo betrouwbaar als een golden retriever, en enorm makkelijk in het dagelijks gebruik. Toch moet je een keer de stap maken naar een grotere auto. En dat deed deze man bij de autofabrikant uit Stuttgart.

Rond de kerstdagen deelde Porsche Centrum Twente een bijzonder (grappig) verhaal. Een ambitieuze man kwam namelijk de dealer in lopen. Hij had zijn pijlen gericht op een nieuwe 630 pk sterke Porsche Panamera Turbo S. Op zich niet heel spannend. Tot hij zijn inruilauto met de Porsche-dealer besprak. Het ging om een Toyota Starlet uit 1995.

Hard werken wordt beloond

De dealer deelde het verhaal met de tekst: ‘het bewijs dat hard werken en ondernemen loont’. De man in kwestie beleefde de afgelopen tijd een goede periode met zijn onderneming. Hij beloonde zichzelf, naar eigen zeggen, dus met een flinke upgrade. En zal de komende tijd rondrijden in de snelste uitvoering (en duurste variant) van de Duitse vierdeurs.

Maar staat zijn Toyota Starlet dan binnenkort tussen de Porsche Approved-occasions? Nee, helaas niet. Het rode opdondertje werd eerst voorzien van een flinke poetsbeurt, waarna hij tijdens de kerstborrel geveild is onder het personeel van Porsche Centrum Twente. De opbrengst van de verkoop werd door de dealer aan een goed doel gedoneerd.

Via © Porsche Centrum Twente / Instagram

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.