Gereden: Porsche Carrera GT [Firstgear Cars Special]

Gereden: Porsche Carrera GT [Firstgear Cars Special]

Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video hier!

In mijn ogen is dit de mooiste Porsche ooit gebouwd, misschien wel één van de meest legendarische supercars ter wereld. Er is iets wat deze auto zo bijzonder maakt en eindelijk. na jaren dromen mocht ik persoonlijk uit gaan zoeken wát deze auto nou zo speciaal maakt.

Ik denk dat rijden met een Porsche Carrera GT wel iets is waar elke autofanaat van kan dromen. Bij mij begon de liefde voor deze auto 10 jaar geleden. In mijn jonge jaren had ik een bijbaantje bij het merk Porsche, ik mocht de garage schoon houden en de auto’s wassen. Ik weet nog goed dat het wassen van het zoveelste 911je wel eens ging vervelen, maar die ene keer dat de Porsche Carrera GT van een goede klant gewassen moest worden ging ik als een gek te keer. Hoe vaak mocht je nou een supercar als deze wassen? Ik vond het geweldig!

Porsche Carrera GT - Hartvoorautos.nl

Nu 10 jaar later ben ik de gelukkige die op pad mocht met zo een legendarische auto, want zo mogen we hem wel noemen. De Porsche Carrera GT is een ware supercar, gebouwd van 2004 tot en met 2006 in een oplage van 1270 stuks. De middenmotor van de Porsche Carrera GT is een 5,7 liter V10 met een vermogen van 612 pk. De topsnelheid zou 334 km/h bedragen en de Carrera GT zou accelereren van 0-100 km/h in slechts 3,5 seconden. De Carrera GT werd uitsluitend geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak, met zes versnellingen. Dit in tegenstelling tot de Ferrari Enzo, de grootste concurrent, die geleverd werd met een dubbeltraps-automaat.

Porsche Carrera GT - Hartvoorautos.nlVolgens velen is de Carrera GT een van de meest linke sportwagens om mee te rijden, de koppeling is zwaar en heeft een zeer klein en kort aangrijppunt. De auto heeft dik 600 pk en heeft enorm brede banden, wat ik hier mee aan wil geven is dat de auto ook maar al te snel en al te graag een stapje naar buiten zet. Dit is dus niet echt een auto voor de ongeoefende rijder, al deze verhalen, inclusief het Paul Walker drama, maakte mij niet veel geruster toen ik hoorde dat ik met deze auto mocht gaan rijden. Maar deze kans greep ik uiteraard met beide handen aan en zo gezegd zo gedaan: gas d’r op! Voor het eerst wegrijden met een Carrera GT is iets wat je niet snel zult vergeten, de koppeling, die gemaakt is van keramiek, voelt heel bijzonder aan. Je moet hem heel diep intrappen, dan rustig op laten komen en met de kleine teen het gaspedaal bedienen. Geef je te veel gas, dan slip je zo de koppeling er uit en ben je zonder blikken of blozen € 20.000 verder! Dit geeft dus wel aan dat het wegrijden met de GT met alle finesse moet gaan. Als de auto eenmaal rolt is het een en al genieten geblazen, de V10 maakt een bijzonder scherp geluid, zeker met de straight pipes die gemonteerd zijn op dit exemplaar. Het is zo ongelofelijk verslavend om die V10 naar de 8.000 toeren te jagen en dan door te schakelen naar zijn volgende versnelling, ik krijg er nog kippenvel van!

Porsche Carrera GT - Hartvoorautos.nl

Qua wegligging heb je ook niet te klagen met een auto als deze, de auto heeft een bijzonder laag zwaartepunt waardoor de auto enorm strak in de bochten ligt. Geeft overigens niet te veel gas in de bochten want voor je het weet sta je achterste voren. Deze GT is een auto die je niet moet uitdagen, hij geeft je geen tik op de vingers maar hij hakt in een keer je hand er af! Verder kan ik nog 1001 dingen vertellen over dit prachtige project van Porsche maar het gaat uiteindelijk allemaal om de emotie en daarvoor verwijs ik jullie snel naar de video die wij gemaakt hebben!

Firstgear Cars in Almelo
Firstgear Cars heeft ons deze auto ter beschikking gesteld, zij hebben zelfs twee Carrera GT’s in de showroom in Almelo staan. Een loopje door de showroom zegt al genoeg, dit is een bedrijf dat de woorden exclusief en uniek mag dragen. Zij bieden enkele gangbare auto’s aan maar het merendeel van de voorraad bestaat uit auto’s die momenteel een enorme waardestijging ondergaan. Dit betekent dat shoppen bij Firstgear Cars interessanter kan zijn dan je geld bij de bank achterlaten. Want wat je hier kan kopen zal niet zo snel in waarde dalen en dat geeft wel aan hoe exclusief en uniek de auto’s bij Firstgear zijn!

Tekst: Pieter Schoonderbeek
Video: Jorrik Aben
Fotografie: Ansho Bijlmakers

| Bekijk ook onze vorige rijtest: Mercedes-Benz SLS AMG Black Series |

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.