Porsche bouwt speciale 911 voor Belgische race-legende

Porsche bouwt speciale 911 voor Belgische race-legende

Voor Belgische race-fanaten is hij de meest legendarische coureur die uit het land afkomstig is, viervoudig winnaar van de 24 Uur van Le Mans Jacky Ickx bracht België in de racewereld door voor het Ferrari F1 team te rijden. Porsche eert de beste man met een speciale 911.

Waarom Porsche dat doet in plaats van Ferrari? Jacky Ickx won dus vier keer de 24 Uur van Le Mans, met een Porsche. Deze 911, die de “Belgian Legend Edition” heet, is in samenwerking met Ickx samengesteld, waar hij zijn persoonlijke draai aan geeft.

De diepe blauwe kleur is niet willekeurig gekozen, dit is namelijk dezelfde kleur waar de helm van Jacky Ickx in gehuld was. Delen die wit gespoten zijn, zijn ook niet zomaar wit, het is dezelfde kleur wit als de strepen die op de helm zitten. Verder is er op de achterruit van de bestuurderskant een badge te vinden met de Belgische vlag, evenals de naam en handtekening van de legende.

In het interieur is ook het een en ander aangepast. Zo zijn de deurpanelen en drempels versiert met de woorden “911 Carrera 4S Belgian Legend Edition”. Ook vinden we nog een handtekening op de middenarmsteun. Als je de speciale 911 koopt, krijg je er een miniatuur-versie bij en een fotoboek waarin het productieproces te zien is. Ook krijg je een handgeschreven brief van de legende zelf. Wat het kost? Vanaf 199.911 euro is ‘ie van jou, moet je hem nog wel op Nederlands kenteken zetten.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.