Nordschleife Nürburgring – Een ongeluk zit in een klein hoekje…

Nordschleife Nürburgring – Een ongeluk zit in een klein hoekje…

Porsche 997 GT2 RS Nurburgring Nordschleife - www.hartvoorautos.nl

Het legendarische circuit de Nürburgring trekt elke dag weer volop race fanaten die hun stuurkunsten graag willen laten zien. Wanneer je in een Porsche 997 GT2 RS rijdt welke over 620pk beschikt en statistieken van een 0 – 100km/h tijd van 3,5 seconden en een topsnelheid van 330km/h heeft en je wordt ingehaald door een Porsche Carrera GT, dan wil je je natuurlijk niet laten kennen!

In het verleden bleek dat de Porsche 997 GT2 RS een rondje Nordschleife in 7:24 kan klaren en dat tegenover een tijd van 7:28 van de Carrera GT. Dan is het natuurlijk een grote uitdaging om de Carrera GT met jouw GT2 RS bij te houden nadat je op het rechte stuk van de Nordschleife wordt ingehaald en je op dat zelfde stuk deze Porsche weer inhaalt en andersom. Dat is dus precies wat er gebeurde in onderstaande video.

Beide Porsches zijn lekker fanatiek aan het rijden, en in een poging de Carrera GT bij te houden, maakt de GT2 RS bestuurder een kleine fout en deze wordt direct afgestraft. De auto spint en wonder boven wonder weet de bestuurder de auto vrij van schade te houden en deze niet tegen de vangrail te parkeren!

Actie vanaf 28:50:

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.