Porsche 996 Turbo heeft 1.087.000 km op de teller staan

Porsche 996 Turbo heeft 1.087.000 km op de teller staan

Alfa Romeo-rijders zullen in verbazing dit verhaal lezen

De Porsche 911 wordt vaak als de ideale daily driver genoemd. Snelheid, comfort en een modern interieur maken het geen verkeerde optie als ‘kilometervreter’. Dat bewijst deze 996 Turbo nog maar eens.

Goed, niet alle Porsches zijn even betrouwbaar. Zo vreest elke Porsche-rijder voor de afkortingen IMS, EMS en PMS. Een lekkage of storing is niet heel zeldzaam. De 911 Turbo heeft hier gelukkig iets minder last van. Geen Carrera-blok, maar de zescilinder uit de tijd van Hans Mezger.

Deze grijze 996 Turbo van eigenaar Tom heeft aardig wat kilometers achter de rug, zonder grote problemen te krijgen. En de Turbo rijdt al enige tijd rond: de teller blijft namelijk hangen op 999.999 kilometer. Nee, niet vanwege een software-probleem maar omdat de km-stand simpelweg niet meer kán weergeven.

Toch de kilometerstand bekijken? Dat kan! Daarvoor moet hij even switchen naar ‘mijlen’. Dan leest de teller namelijk zo’n 676.000 mijl af, wat neerkomt op 1.087.000 km.

Natuurlijk had de Porsche van Tom wél wat mankementen. Zo is bij ongeveer 610.000 km het blok van de 996 Turbo ‘opgefrist’ én zijn er meteen twee nieuwe turbo’s geïnstalleerd (van Kühnle, Kopp & Kausch).

Eigenlijk had de eigenaar het idee om op gegeven moment alle onderdelen te vervangen. Echter bleken die nog allemaal te voldoen aan de (veiligheids-)eisen van de Duitse autofabrikant. De Mezger-blokken in de Turbo waren, volgens velen, namelijk over-engineerd. Geen zorgen als je Porsche dus binnenkort de 300.000 km passeert.

Bron: © Apex Automotor

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!