Deze ‘one of a kind’ Porsche kan van jou zijn

Deze ‘one of a kind’ Porsche kan van jou zijn

Er staat weer een pareltje online op de website van Collecting Cars, namelijk deze 1989 Porsche 964. Met een knipoog naar de 993 GT2.

Foto’s door: Collecting Cars

Het lijkt erop dat geen schroefje onaangeraakt is gebleven tijdens het bouwen van deze auto. De auto is volledig voorzien van meerdere Kevlar panelen zoals de deuren, voor- en achter schermen, dak en motorkap. Hiernaast zijn er rondom heel de auto allerlei verschillende carbonfiber onderdelen te vinden.

Niet alleen de buitenkant is onder handen genomen. De binnenkant van de auto is volledig gestript en voorzien van een volledige OMP rolkooi, OMP stoelen, een OMP racing stuur, buttonbox met onderanderen een killswitch en veel meer.

De auto is volledig opnieuw opgebouwd vanaf de originele shell. Nadat de auto helemaal gemaakt was, is heel de auto gezandstraald en vervolgens van zowel de binnen als buiten opnieuw gespoten. Nadat alle Kevlar onderdelen aan de auto waren toegevoegd, zijn deze ook in kleur van de auto mee gespoten. Verder kon een race-livery op deze auto ook niet ontbreken. De iconische Gozzi (welbekende Porsche 935) bestickering zorgt ervoor dat de auto er nóg agressiever uit ziet en de auto van mijlen ver al te herkennen is.

Ben je opzoek naar een auto om je boodschappen mee te gaan doen, is dit helaas niet de auto voor jou. De auto heeft namelijk geen kenteken en is gebouwd voor het circuit. Heb je toch interesse? Momenteel staat het hoogste bod op naam van “Birk999” met een bod van: 15.000,-. Natuurlijk zal dit niet het eindbod zijn, wat betekend dat deze one of a kind Porsche ook nog van jou kan zijn.

Mike Mes

Vanaf jong al een Hart voor Auto's! Wil niet overdrijven, maar van Multipla tot Chiron. Zolang het wielen heeft.