Nieuws

Porsche 959 Paris-Dakar geveild voor absurde prijs

Laatst werd er al een Porsche geveild voor veel meer als dat verwacht werd, de Porsche 993 Turbo Project Gold ging voor 3.4 miljoen dollar naar een nieuwe eigenaar. Dit weekend werd er wederom een Porsche geveild op RM Sotheby’s, en wederom voor een veel hogere prijs dan verwacht werd.

Het gaat hier om een speciale Porsche 959, namelijk de Paris-Dakar versie. Deze wagen heeft zijn leven niet doorgebracht in een steriele garage, maar werd gebruikt in de Paris-Dakar rally. Dat is een rally die van – je raadt het al – Parijs naar Dakar ging, een flinke tocht dus. Deze 959 Paris-Dakar is 1 van de 6 bestaande exemplaren en hoewel hij de naam 959 heeft, zijn er onderhuids toch best wat verschillen met de originele 959. Zo is de 2.85 liter geblazen boxermotor vervangen door een ongeblazen 3.2 liter uit de 911 Carrera.

Naar verwachting zou de Porsche voor 3 miljoen euro geveild worden, maar er werd wederom flink geboden. Uiteindelijk kwam het hoogste bod uit op een niet misselijke 5.945.000 euro, dat is bijna 2 keer zoveel als verwacht! Nu is de vraag: wie heeft er zoveel geld over voor een echt rally-monster?

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.