Porsche 919 Street onthuld als 900 pk sterke hypercar die nooit werd gebouwd

Porsche 919 Street onthuld als 900 pk sterke hypercar die nooit werd gebouwd

Bedacht als een LMP1-raceauto voor op de weg.

De campagne “Porsche Unseen” loopt ten einde nu het Duitse sportwagenmerk alle ontwerpen introduceert die tot nu toe geheim werden gehouden. Het meest opwindende concept van allemaal is de Porsche 919 Street dat werd voorgesteld als de straaglegale tegenhanger van de Le Mans-winnende Porsche 919 Hybrid.

De spectaculaire hypercar, gemaakt in 2017, maakt gebruik van dezelfde carbon fiber monocoque en de 900 pk hybride setup als de LMP1-racer, waarvan hij ook de verhoudingen en wielbasis heeft overgenomen. Toevallig valt de onthulling van 919 Street samen met de twintigste verjaardag van de Carrera GT die deze week door Porsche werd gevierd, waardoor we ons afvragen waarom dit model niet daadwerkelijk wordt veranderd in een productiemodel voor op de openbare weg.

Het zou de eerdere vlaggenschepen volgen, waaronder de 959, de eerder genoemde Carrera GT en de 918 Spyder die daarop volgde. Een broer of zus van een eersteklas raceauto zou zeker niet de eerste zijn voor Porsche, aangezien er in de jaren negentig een straatversie van de GT1 op de markt kwam.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.