Porsche 718 Cayman GT4RS Spyvideo op de Nurburgring!

Porsche 718 Cayman GT4RS Spyvideo op de Nurburgring!

De Porsche 718 Cayman GT4 RS is terug op de Nürburgring voor meer tests. Sinds september 2019 worden we warm gehouden, komt de auto er nu dan echt aan?

De GT4RS lijkt dezelfde lichte verhulling te dragen als andere prototypes van de aanstaande GT4 RS. De ingenieurs blijven een afdekking aanbrengen over de voorspatborden die waarschijnlijk ventilatieopeningen verbergen zoals die op de GT3 RS van de vorige generatie.

Er is ook iets aangebracht op de bovenzijde van de voorruit aan de passagierszijde. Dit is waarschijnlijk een soort sensor of een antenne voor het terugzenden van telemetrie naar de baaningenieurs.

In vergelijking met de standaard 718 Cayman GT4 heeft de RS NACA-kanalen in de motorkap en grotere openingen in de achterspatborden. Er zijn nu ook inlaten die het achterste gedeelte van de zijruiten bezetten. Aan de achterkant bevindt zich een enorme vleugel met zwanenhals met vergelijkbare grote eindplaten.

Mechanisch gezien heeft de Cayman GT4 RS naar verluidt een atmosferische 4,0 liter zescilindermotor die 500 pk produceert. De versnellingsbakopties zijn momenteel niet duidelijk. Als mogelijke aanwijzing: de nieuwste 911 GT3 nam een handgeschakelde zesversnellingsbak en een zeventraps PDK met een versnellingspook op waardoor hij op een handgeschakelde versnellingsbak lijkt.

Hoewel het hier niet gemakkelijk zichtbaar is, zijn er vrijwel zeker dat de upgrades voor de ophanging en remmen passen bij het extra vermogen. Voor het ultieme race idee zijn de wielen gemonteerd via de bekende center-lock aansluiting. Gezien het lange testprogramma voor de GT4 RS verwachten we dat dit model binnenkort eindelijk zal debuteren. De verkoop zou dan ook dit jaar moeten beginnen, waardoor er eindelijk een einde komt aan het lange wachten.

Thomas Heule