Poolse coureur in 1.000PK BMW gebruikt ‘handrem’ bij 277 km/u

Poolse coureur in 1.000PK BMW gebruikt ‘handrem’ bij 277 km/u

Om het wat moeilijker te maken, ging de Pool ook nog eens zijwaarts…met alleen zijn voeten.

Poolse drifter Bartosz Ostalowski heeft een nieuw Guinness World Record gezet voor de snelste drift ooit in een ‘voet-bestuurde‘ auto met een snelheid van 231.66 km/u.

Misschien komt de naam je al bekend voor. De Poolse coureur kwam in 2012 al eens in het nieuws met zijn glijpartij in een Nissan Skyline R34 GT-T, nadat hij in 2006 zijn beide armen verloor in een ongeluk. Momenteel is hij onder meer actief in de Polish Drift Championship.

Een bijzondere BMW 3-series

In een voor hem aangepaste BMW 3-series driftauto, begon Ostalowski op Pila Airport aan zijn recordpoging. In een aantal seconden accelereert hij naar de 277 km/u, kort daarna drukt hij de rem in met zijn voeten. De BMW gaat op vervolgens op hoge snelheid zijwaarts, en houdt een 60 graden hoek met een gemiddelde snelheid van 231.66 km/u.

Hiermee zet hij niet alleen het record voor de snelste drift in een ‘voet-bestuurde’ auto, maar breekt ook meteen het huidige record voor de snelste drift (voorheen op naam van Jakub Przygoński met 217.97 km/u).

Reactie van de Poolse coureur

‘Ik ben enorm trots om mijn doel te hebben behaald’, vertelt Ostalowski nadat hij de BMW uitstapt. ‘Op zo’n hoge snelheid voel je elke oneffenheid, alles gebeurt enorm snel’.

Ostalowski’s BMW E92 3-series – hij noemt de auto Furia – heeft een twin-turbo 7.0-liter (LS3) V8-blok, dat ruim 1.000 pk en 1.280 Nm uitperst. Voor een soepele drift gaat het vermogen via een automaat naar de achterwielen.

Bekijk de recordpoging van de Poolse coureur in de video hieronder:

Bron: © No Hander by Bart Ostalowski

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.