Politieman komt in Ferrari aan op zijn werk, krijgt 7 jaar celstraf

Politieman komt in Ferrari aan op zijn werk, krijgt 7 jaar celstraf

Één van de belangrijkste dingen en misschien ook wel één van de moeilijkste dingen als je geld verdient met criminele activiteiten, is om niet op te vallen. In een Ferrari rondrijden terwijl je deze niet op legale wijze hebt verdiend is niet heel slim, zeker niet als je werkzaam bent als politieman.

Osman Iqbal wekte argwaan toen hij op zijn werk verscheen in een Ferrari 458 Italia ter waarde van
£ 170.000,- wat omgerekend ruim € 217.000,- is. Hij bleek de leider van een bende en hield zich bezig met drugshandel, het witwassen van illegaal geld en hij runde een aantal illegale bordelen.

Hij werd hiervoor eerder al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar en vandaag was hij terug in de rechtszaal en gaf hij toe dat hij op ongeautoriseerde manieren toegang heeft proberen te krijgen tot de politie systemen terwijl hij werkzaam was als politieagent bij de West Midlandse politie.

Een rechtbank in september vorig jaar hoorde hoe Osman Iqbal werd gepakt werd toen de Serious and Organised Crime Unit hem kon linken aan de veroordeelde en gewapende 33-jarige overvaller Talib Hussain. Zij hadden toegang tot een vloot van flitsende auto’s en beide mannen waren verbonden aan twee nep-bedrijven die werden gebruikt om enkele honderdduizenden ponden mee wit te wassen.

Twee panden werden onder bewaking gezet en al gauw werden deze panden geïdentificeerd als bordelen. Iqbal en Hussain verkregen hun klanten uit striptenten alwaar ze drugs en vrouwen aan deze klanten aanboden om hen vervolgens mee te nemen naar een van de bordelen. Eenmaal daar moesten zij veel te veel betalen maar nooit werd er aangifte gedaan omdat zij zich vermoedelijk schaamden over de manier waarop zij waren opgelicht.

Hoofdinspecteur Martin Brennan, liet het volgende weten: “Dit was een goed georganiseerd netwerk, maar wat maakt het bijzonder laakbaar maakt is het feit dat een dienstdoende politieagent het middelpunt was van dit alles. Iqbal en zijn handlangers verkregen hun inkomen door het runnen van exclusieve bordelen en het verkopen van drugs. Voor hen was het allemaal om het geld en de snelle auto’s te doen en het kon ze niet schelen wie ze daarvoor gebruikten en welke wetten ze daarvoor moesten overtreden. Hun hebzucht was hun ondergang en toen ze werden gespot in hun supercars duurde het niet lang om de puzzelstukjes op de juiste plek te leggen en in actie te komen.

Via metro.co.uk/

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.