Politieagenten vast in eigen Tesla, overtreder loopt lachend weg!

Politieagenten vast in eigen Tesla, overtreder loopt lachend weg!

Tesla-rijders laten vaak anderen met trots zien hoe ze hun gloednieuwe Model Y volledig kunnen bedienen vanuit één centraal scherm op het dashboard. Enorm handig in de meeste scenario’s, maar deze politieagenten in het Zwitserse Basel beleefde vooral een beschamend moment toen alle deuren van hun eigen politie-Tesla simpelweg blokkeerden. We zagen al eens eerder een ongemakkelijk moment tussen een Tesla en de politie. Niet bepaald ideaal! Wat deze al vernederende situatie nog erger maakte, is dat deze agenten net op het punt stonden om twee fietsers langs de weg aan te houden.

Tesla, Model Y, politie, Zwitserland
Bron: Kantonspolizei Basel-Stadt

Om de fietsers in kwestie aan te houden, probeerden de Zwitserse agenten hun Tesla uit te komen. Toen de overtreders zagen dat de mannen niet uit de Tesla Model X konden komen, liep de een lachend van de auto weg. De andere fietser reed (volgens de agenten) tegen de 525PK sterke Tesla aan in zijn poging tot vluchten. Ondanks dit voorval slaagde één agent erin om via het geopende raam de fietser vast te pakken. De agent klom vervolgens via het raam uit de Tesla, terwijl de andere uiteindelijk door de linker achterdeur kon glippen – die was met zo’n 60 centimeter open geforceerd.

Tesla, Model Y, politie, Zwitserland, openbaar
Model X van de Zwitsere politie in het openbaar

De politie reageerde al snel op het nieuwsbericht, en stelde dat ze erg tevreden zijn met de vloot Tesla Model X’s. Laten we hopen dat het hierbij blijft voor de auto’s van Elon Musk. Want inmiddels heeft de politie van het Zwitserse Basel meerdere Nissan Leaf-modellen aangeschaft voor hun agenten.

Meer merkwaardige verhalen als deze lezen? Bekijk dan eens de volgende artikelen op de pagina!

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!