Politie voert actie: geen boetes voor hardrijders

Politie voert actie: geen boetes voor hardrijders

Leden van de politiebonden voeren vanaf vandaag voor onbepaalde tijd actie. Voor veel overtredingen zullen politieagenten enkel en alleen waarschuwen en je niet naar huis sturen met een dikke prent.

Denk nou niet direct dat dit een vrijbrief is om het gaspedaal tot de bodem in te trappen en ongehoord hard te gaan rijden. Rijd je per ongeluk een paar kilometer per uur te hard, dan heb je kans dat je er de komende tijd met een waarschuwing vanaf komt wanneer dit wordt geconstateerd door de politie. Echter zal er een uitzondering worden gemaakt voor grove schendingen van de openbare orde en veiligheid. Dit betekent dat naast lichte overtredingen wat betreft snelheid, ook foutparkeerders, wildplassers en fietsers zonder licht geen bon zullen krijgen, maar een waarschuwing. De politiebonden ACP, NPB, ANPV en VMHP hebben alle zogeheten basisteams, die het dagelijkse politiewerk doen, opgeroepen om mee te doen aan de actie.

Waarom deze actie?
Agenten in het hele land zijn boos vanwege onderbezetting en hoge werkdruk. Naar een juiste oplossing om de rooster- en werkdruk omlaag te krijgen wordt volgens politiemensen niet goed genoeg naar gezocht. In de plannen van de korpsleiding moeten politieagenten ook nog flexibeler worden ingezet met onder meer onbetaalde pauzes en het schrappen van nachtdienstontheffing. Dit is bij veel politieagenten in het verkeerde keelgat geschoten.

Bron: AD.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.