Politie twittert: geen rijbewijs, geen Ferrari

Politie twittert: geen rijbewijs, geen Ferrari

In het Verenigd Koninkrijk is de politie erg actief op verschillende social media. Dus wanneer zij iets opmerkelijks plaatsen als ”No licence, no Ferrari”, dan gaat dat al snel het hele internet over.

De Thames Valley Police had de Tweet, inclusief deze foto’s, op het Twitter-account geplaatst en gauw regende het reacties over wat de politieagenten met de auto zouden moesten doen. De Ferrari 458 Italia in kwestie stond overigens in Duitsland geregistreerd en de bestuurder ervan bleek dus geen rijbewijs te hebben. De Ferrari werd in eerste instantie aan de kant gezet toen de politie berichten ontving over een ‘te snel rijdende grijze auto’. Wellicht dat hij met de stickers ‘Official Speed Camera Testing Vehicle’ anders ook wel de aandacht van de agenten had getrokken. Op de M40 in Oxfordshire werd de Ferrari bestuurder aan de kant gezet en de auto in beslag genomen.

De Ferrari 458 Italia ziet er overigens strak uit met zijn mat grijze wrap, lagere splitter aan de voorkant en smoked achterlichten. Voor degenen die het vergeten zijn; de Ferrari 458 Italia maakt gebruik van een V8 met 578 pk en 540 Nm koppel!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.