Polestar 2 productie is begonnen!

Polestar 2 productie is begonnen!

Ook de autowereld wordt momenteel hard getroffen door het heersende Coronavirus. De meeste autofabrieken over de hele wereld zijn inmiddels gesloten en sommige autofabrikanten zijn zelfs overgegaan op het produceren van maskers en ander materiaal dat nodig is in de strijd tegen het virus.

In China, de plaats waar het virus voor het eerst werd ontdekt, lijken de zaken te zijn gekalmeerd en keren veel mensen langzaamaan terug naar hun dagelijkse routine. Sommigen bedrijven, zoals Polestar, zijn zelfs nog een stap verder gegaan: de productie van de Polestar 2 is begonnen. De Polestar 2 werd voor het eerst getoond aan het begin van 2019, en rolt vanaf deze week van de productielijnen in Luqiao, China.

“The world is facing enormous upheaval in the face of the coronavirus pandemic,” aldus Polestar CEO, Thomas Ingenlath. Hij vervolgt: “We start production now under these challenging circumstances, with a strong focus on the health and safety of our people. This is a great achievement and the result of huge efforts from the staff in the factory and the team securing the supply chain. I have a huge amount of respect for the entire team – thanks to them!”

Door velen wordt de Polestar 2 gezien als dé concurrent van de Tesla Model 3. De Polestar 2 is volledig elektrisch, net als de Tesla Model 3, en levert een maximale output van 408 pk / 660 Nm en komt met het accupakket van 78 kWh zo’n 470 kilometer ver. 0 tot 100 km/h doet ‘ie in 4,7 seconden en je kunt hem in Nederland bestellen vanaf €60.800,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.