De Polestar 1 komt in actie op Goodwood Festival of Speed 2018!

De Polestar 1 komt in actie op Goodwood Festival of Speed 2018!

Polestar 1

Het eerste productiemodel van het krachtige Zweedse elektrische automerk Polestar is bijna klaar voor levering!

Dat kunnen we concluderen uit het nieuwsbericht dat in juli dit jaar voor het eerst echt in actie komt voor het publiek. Polestar heeft er voor gekozen om de auto mee te laten doen aan de inmiddels welbekende hill climb van Goodwood Festival of Speed 2018! Polestar-hoofdtester Joakim Rydholm kruipt achter het stuur en zal verantwoordelijk zijn om prototype 004 heelhuids over de finish van de hill climb te sturen. Naast 004 zal Polestar zal meerdere exemplaren van de Polestar 1 op het display hebben staan. Het is een kans voor het publiek om het ontwerp én de prestaties van de auto van dichterbij te bekijken.

Polestar CEO Thomas Ingenlath zal ook aanwezig zijn om fans en potentiële klanten te ontmoeten. Hij vertelt: “Goodwood is everything a big car event should be: full of passion, enthusiasm and a chance to get really close to the cars,”. Goodwood Festival of Speed loopt overigens van 12 tot 15 juli.

600 pk en een wereldschokkend koppel van 1000 Nm
De Polestar 1 maakt gebruik van het SPA-modulaire platform dat wordt gebruikt in de grotere modellen van het zustermerk Volvo. Uniek is dat de Polestar 1 voornamelijk uit koolstofvezel bestaat en dat de plug-in hybride aandrijflijn bestaat uit een 2,0-liter viercilindermotor aan de voorzijde en elektromotoren aan de achterzijde. Het piekvermogen bedraagt hiermee 600 pk en maar liefst 1000 Nm koppel. De productie van de auto zal in plaatsvinden in China, alwaar er jaarlijks 500 van de band zullen rollen.

Polestar 1

Polestar 1

Polestar 1

Polestar 1

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.