De 1900 pk Pininfarina Battista is in Nederland!

De 1900 pk Pininfarina Battista is in Nederland!

We hebben al eerder wat voorbij zien komen over de Battista, maar hij staat momenteel bij Louwman Exlusive in Utrecht. De in 2020 arriverende wagen zal de krachtigste auto ooit zijn die uit Italië afkomstig is, en dat puur met elektriciteit.

Pininfarina kennen de meesten wel van bijvoorbeeld Ferrari, waarvan veel modellen zijn ontworpen door het Italiaanse designhuis. Maar ook de Peugeot 406 Coupé draagt een Pininfarina-badge. De ontwerpen van Pininfarina gingen dus naar verschillende automerken. Nu komen ze echter met een eigen auto, de Battista. De eerste van een reeks elektrische wagens.

Ze beginnen ook gelijk goed, want wat heeft deze wagen een specificatie-sheet! Het accupakket dat van Rimac afkomstig is, geeft de Battista beschikking over 1900 pk en 2300 Nm koppel! Al dit vermogen wordt via vier elektromotoren naar elk wiel gestuurd. Een sprint van 0 naar 100 kilometer per uur kost minder dan 2 seconden, van 0 naar 300 kilometer per uur doet ‘ie in slechts 12 seconden. De topsnelheid ligt op 350 kilometer per uur.

De Pininfarina Battista zal in 2020 verschijnen in Nederland. Met een oplage van slechts 150 exemplaren is hij gerust exclusief te noemen. Wanneer je een Battista besteld, kun je deze volledig naar wens te personaliseren, de auto wordt namelijk met de hand gebouwd. De kosten? €2 miljoen.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.