‘Pieter Post’ legt een 370PK Superturbo Mercedes-blok in zijn postwagen

‘Pieter Post’ legt een 370PK Superturbo Mercedes-blok in zijn postwagen

We zien wel vaker bizarre projecten voorbijkomen van ambulances met een V8-blok of oude politiewagens met Rolls-Royce V12’s, maar deze verlaagde ‘Postal Van’ uit de US zien we niet vaak. De eigenaar (bekend onder de naam ‘Autostyl’) uit het Verenigd Koninkrijk haalde deze Grumman LLV US oorspronkelijk op om auto-onderdelen van A naar B te brengen. Maar hij was niet te spreken over de prestaties en wegligging van dit busje (wat we wel begrijpen), en dus startte het project.

Autostyl

In vogelvlucht bespreken we wat deze jonge Engelsman allemaal gedaan heeft; het originele Chevy S10 chassis heeft plaats gemaakt voor een ‘custom’ chassis dat het geheel allemaal bij elkaar houdt. Het busje wordt gedragen op ‘Nakang NS-2R semi-slick’ banden rondom 18″ Ispiri TF’s. Tijdens de lange ritjes zit je stevig in Sparco Grid-2 stoelen met een 5-punts harnas. Handig als je met dit busje het lokale circuit een bezoekje brengt (al zal dat niet te snel gebeuren, lijkt ons).

Wat er onder de enorme motorkap van dit busje ligt, is misschien nog gekker. Deze ambitieuze Engelsman koos ervoor om er een Mercedes OM606 Turbo dieselmotor in te leggen dat het busje met zo’n 370PK vooruit duwt. Je brieven en pakketjes zullen met deze bus zeker sneller dan een PostNL wagen bij je voor de deur liggen. Daarnaast zit er een stickertje van Mishimoto op o.a. de nieuwe intercooler, S14 radiator en uitgebreide gastank. Wil je nou het hele boodschappenlijstje lezen van deze mailwagen? Dan stellen we voor dat je deze link even volgt. 

Lees ook deze artikelen:

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.