Photoshoot: Nissan GT-R

Photoshoot: Nissan GT-R

Het volgende verhaal is ingestuurd door Jan en Maarten van Dorp.

Nissan GT-R in natuurlijke omgeving!

Nissan GT-R – www.hartvoorautos.nl
In ons kleine dorp Velp nabij Arnhem en aan de rand van de Veluwezoom rijden al sinds jaar en dag twee prachtige in ‘Titanium Grey’ uitgevoerde Nissan GT-R’s rond. Ruim een jaar geleden kwam Maarten in contact met de eigenaar van één van deze Japanse supercars en na enig aandringen van zijn kant (aangemoedigd door de vrouw van de eigenaar!) mocht hij meerijden door het nabije natuurlandschap. Het was een bijzondere ervaring voor hem die mij voor langere tijd jaloers hield.

Maarten hield contact met de zeer vriendelijke eigenaar en zodoende kwamen wij enkele maanden geleden op het idee om middels een brief te informeren of het mogelijk zou zijn om een fotoshoot te regelen met de Nissan GT-R. Enige tijd later reageerde de eigenaar enthousiast via de telefoon en na wederzijdse overeenstemming werd besloten om op 15 augustus 2012 onze droom te laten uitkomen. Het weer beloofde voor deze week weinig goeds, maar onze agenda’s waren het best op elkaar afgestemd op deze dag. Die ochtend werden wij wakker met een prachtig schijnende zon en een strakblauwe lucht, de perfecte conditie voor het maken van een flink aantal mooie foto’s.

Aanvankelijk hadden wij ons georiënteerd op interessante locaties net over de grens in Duitsland, maar dit leek ons vanwege de drukke agenda van de eigenaar toch een moeilijk haallbare opgave. Zodoende kwamen we met twee alles behalve ordinaire locaties op de proppen: Kasteel Zijpendaal in Arnhem en natuurpark de Posbank nabij Velp. Na een gastvrije ontvangst bij de eigenaar en zijn vrouw thuis, werd het na een theegesprek tijd om het beest tot leven te wekken.

Praktisch alles in deze auto wordt elektronisch geregeld (dus ook het verstellen van de stoelen), wel even wennen ten opzichte van onze vertrouwde Seat Alhambra!

Nissan GT-R – www.hartvoorautos.nl

De eigenaar benadrukte het gemak van de GT-R als auto voor dagelijks gebruik, gecombineerd met de mogelijkheid om echt sportief te rijden. Bovendien koos hij bewust voor een zeldzamere auto (in het straatbeeld) dan bijvoorbeeld een Porsche 911 Turbo waaraan deze wagen vaak wordt gelijk gesteld. Maarten en ik wisselden onze plek op de benauwde achterbank af en in een stevig tempo bereikten we snel onze eerste locatie.

Nissan GT-R – www.hartvoorautos.nl
Daar kregen wij op vriendelijke wijze toestemming van Kasteel Zijpendaal om foto’s te maken. Na enige tijd van foto’s maken en te zijn aangesproken door diverse mensen over deze mysterieuze Japanner, besloten wij huiswaarts te rijden via de Posbank. Op dit mooie stuk heide- en bosgebied aan de voet van de Veluwe maakten wij onze laatste foto’s. Ook kreeg Maarten nog de gelegenheid om een paar acceleraties op film te zetten. Via de haarspeldbochten in dit gebied zoefden wij weer naar het huis van de eigenaar alwaar wij weer op de fiets stapten met een meer dan voldaan gevoel.

Het was pas 12.30 maar onze dag kon al niet meer stuk. Echter, zonder de gastvrijheid en vriendelijkheid van de eigenaar en zijn vrouw was dit hele avontuur nooit mogelijk geweest. Onze grootste dank gaat dus uit naar hen. Verder bedanken wij de Hartvoorautos.nl-crew voor het plaatsen van ons artikel op de frontpage. Hopelijk genieten jullie er van!

Kijk voor meer van onze foto’s en video’s op: www.facebook.com/VanDorpExclusiveAutomobiles.

Heb jij ook een fotoshoot gehad en wil je je verhaal delen met de rest van de wereld? Stuur dan een mailtje naar info@hartvoorautos.nl!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.