[Photoshoot] 6x McLaren P1

[Photoshoot] 6x McLaren P1

6x McLaren P1

Slechts één keer eerder zagen we zoveel McLaren P1’s bij elkaar. Dat was tijdens het Pure McLaren evenement op het circuit van Spa Francorchamps waar maar liefst 11 McLaren P1’s aanwezig waren. Dit keer betreft het een photoshoot georganiseerd door McLaren Newport Beach.

McLaren Newport Beach is een aardig prestigieuze dealer en heeft onder andere een aantal McLaren P1’s verkocht. Onlangs brachten zij zes van deze P1’s bij elkaar voor een nogal kleurrijke photoshoot! Van links naar rechts zien we de kleuren; Supernova Silver, Fire Black, Volcano Orange, Volcano Yellow, Cerberus Pearl en Flintgrau Metallic.

McLaren Special Operations
Alle getoonde P1’s zijn overigens behandeld door MSO wat staat voor McLaren Special Operations en is in het leven geroepen om exclusieve, op maat ontworpen en eenmalige projecten te creëren die exact zijn afgestemd op de wensen van de klant. Wil je een McLaren die perfect past bij jou als persoon of bij de rest van de auto’s die je in je collectie hebt staan, McLaren bouwt hem voor je.

De Special Operations divisie is ontstaan sinds een gelimiteerd aantal McLaren F1′s werden gebouwd waar elke auto in feite op maat werd gebouwd voor de klant. De filosofie van ‘beginnend met de bestuurder’ wordt tegenwoordig via de MSO team in stand gehouden en zo’n 20% van de McLarens op de weg, is eerst langs geweest bij het MSO team.

6x McLaren P1

Voor degenen die het vergeten zijn: De P1 maakt gebruik van een 3,8 Twin Turbo V8 welke zo’n 916 Pk & 900 Nm koppel op de weg zet. Hierdoor sprint hij van 0 tot 100 km/h in minder dan 3,0 seconden, 0 tot 200 km/h in minder dan 7,0 seconden en 0 tot 300 km/h in minder dan 17,0 seconden. De topsnelheid is begrensd op 349 km/h.

Dankzij de enorm lage CO2-uitstoot van 194 g/km hoef je slechts € 13.617,- aan BPM af te dragen, de McLaren P1 kost in Nederland dan € 1.147.717,-. Echter moet je dan wel de ‘luxe’ gele kentekens met opgelegde letters laten liggen; deze zullen namelijk smelten door de hitte van de uitlaat.

6x McLaren P1

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.