Persoonlijke kentekens leveren België miljoenen op

Persoonlijke kentekens leveren België miljoenen op

In België heb je de keuze om een eigen tekst op je kentekenplaat te laten zetten. Het is zeer gewild, want ruim 45.000 auto’s rijden er mee rond, en dat is goed voor ruim 26 miljoen euro extra voor in de staatskas.

Je ziet ze vaak genoeg voorbijkomen in Carparazzi, dikke wagens uit ons buurland met een gekke, gepersonaliseerde kentekenplaat. Je krijgt 8 tekens die je naar keuze kunt invullen. Teksten als GINTONIC, NR-PLAAT en VRROEM zijn dingen waar mensen flink voor willen betalen. Het kost namelijk 1000 euro om je eigen plaat te bedenken.

Naast België is het ook in Engeland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechie mogelijk om je eigen kenteken te verzinnen. In Nederland is het een paar keer ter sprake gekomen door de VVD, maar omdat kentekens hier niet persoonsgebonden zijn, is de omschakeling lastig en kost dit veel tijd en geld.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.