Paul Walker’s 1991 BMW M3 E30 verkocht voor $150.000,-

Paul Walker’s 1991 BMW M3 E30 verkocht voor $150.000,-

Paul Walker was meer dan een populaire acteur en een van de hoofdrolspelers in de Fast and Furious films, hij was ook een fervent en veeleisende autoverzamelaar.

Na zijn dood in 2013 werden veel van de auto’s uit zijn collectie voor veel geld verkocht aan enthousiaste fans of verzamelaars die opzoek waren naar wat ze het beste kunnen omschrijven als een stukje Hollywood-geschiedenis. Deze BMW M3 E30 uit 1991 verliet de collectie van Paul Walker echter enkele maanden vóór zijn tragische en onverwachte dood in november 2013. Tot enkele maanden geleden bleef de M3 bij deze eigenaar.

1991 M3’s verkopen in de Verenigde Staten voor bedragen tussen de $56.000,- en $140.000,-. De prijs is zeeer afhankelijk van de staat waarin de auto zich bevindt en uiteraard speelt de kilometrage ook een belangrijke rol. Dit specifieke exemplaar heeft ongeveer 21.243 kilometer op de teller staat en verkeert in prima staat maar zeker geen concours-staat. Wat echter in zijn voordeel werkt, is het feit dat hij werd bestuurd door Paul Walker.

Aan de positieve kant, het wordt geleverd met volledig originele verf en een schone Carfax zonder ongevalsrapport. Hij heeft nog steeds de originele 15 inch wielen, al zit hij op 16 inch Evos die door de tweede eigenaar is geïnstalleerd. Een andere upgrade onder de tweede eigenaar verwijst naar de installatie van originele BMW OEM Hella Europese koplampen, maar de auto werd geleverd met de originele Amerikaanse koplampen die op verzoek opnieuw konden worden geïnstalleerd.

“Engine runs just like you would expect! It runs and shifts perfectly! True enthusiast car with service records. Impression: The car drives very tight. Everything is in pristine condition. It drives just as the mileage shows. Great investment, this car has not shown a sign of age.”

In januari van dit jaar werd een kavel van 18 auto’s (waarvan zeven BMW M3’s) en 3 motorfietsen uit de collectie van Paul Walker verkocht voor in totaal $1,3 miljoen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.