[Video] Mr. Bailey haalt LaFerrari & 918 Spyder op met McLaren P1

[Video] Mr. Bailey haalt LaFerrari & 918 Spyder op met McLaren P1

Ken je Paul Bailey nog? Een aantal weken geleden schreven wij over deze Britse zakenman en toonden wij jullie foto’s van de dag dat hij zijn Ferrari LaFerrari en Porsche 918 Spyder had opgehaald met zijn McLaren P1. Nu staat er ook een video online van die dag!

Op een en dezelfde dag ging hij met zijn vrouw en een vriend eerst naar Nottingham om de Ferrari LaFerrari op te halen die hij twee jaar geleden al had besteld. Na het in ontvangst nemen van het raspaardje kroop zijn vrouw achter het stuur van de McLaren P1 en reden ze samen naar de Porsche dealer in Cambridge waar de 918 Spyder op hem stond te wachten.

Hij zei: ”Ik heb ongeveer twee jaar gewacht op de LaFerrari. De eerste foto’s van deze auto werden gepubliceerd en de emoties stegen naarmate de afleveringsdatum dichterbij kwam. Ik kon de eerste van de vijf Britse auto’s krijgen, maar deze had niet het niveau van personalisatie die ik graag had. Dit is de eerste Britse auto met volledige personalisatie en het was het wachten waard. Ik leef een zeer surrealistische leven en dat ik de eerste ben die deze drie auto’s bezit voelt niet als echt.”

De 55-jarige Paul Bailey verkreeg zijn fortuin toen hij 2012 zijn bedrijf verkocht voor £28 miljoen en heeft nu een collectie van ongeveer 30 supercars. Ook zet hij zich in voor het goede doel; je kunt voor £1,- per lot meedingen in de wedstrijd om mee te mogen rijden met de McLaren P1 over het circuit van Silverstone. Hij zou op deze manier inmiddels al £20.000,- voor het goede doel hebben opgehaald.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.