Pas op: deze Ferrari GTC4Lusso veroorzaakt oogkrampen!

Pas op: deze Ferrari GTC4Lusso veroorzaakt oogkrampen!

Getunede Ferrari GTC4Lusso

Heeft iemand wat paracetamollen meegebracht? Ik heb ze nodig.

Toen deze auto vanmiddag mijn netvliezen streelde als scherpe nagels op een krijtbord, schoot me iets te binnen. Een ronddwalende quote, om preciezer te zijn. De quote stelde dat het halve internet liever in een Ferrari zou huilen, dan op een fiets. Met deze wagen lijkt de eigenaar, een vooralsnog onbekende inwoner van de Verenigde Arabische Emiraten, een abrupt einde te willen maken aan zulk materialistisch gedachtegoed.

Afgezien van het feit dat dit buitengewoon hypocriet zou zijn, en niet eens in de buurt komt van de waarheid, hoop ik dat mijn theorie een kern van waarheid bezit. Verder beschikt deze GTC4Lusso namelijk over weinig charme. Dat is best ernstig, aangezien de net-geen-vierzitter normaal gesproken eigenlijk een “Anti-Ferrari” is. Dit zijn Ferrari’s voor mensen die s’morgens ook het steigerende paard willen zien als ze de garagedeur openen, maar er vanaf zien om hem door een drukke stad te paraderen. Het zijn mensen die willen genieten van Italiaans erfgoed in sportwagenvorm, maar liever onder de radar vliegen. Het zijn Ferrari’s die je zonder schaamte kunt aanschaffen in een ander kleurtje dan rood, maar wel beschikken over een authentiek Italiaans blok dat een respectabel vermogen produceert.

Met deze auto verdwijnt het hele beeld dat ik hier van de GTC4Lusso probeer te schetsen. Het is alsof de eigenaar besloot een vingerverf-feestje te organiseren, met als canvas geen leeg doek, maar een Picasso. Maar hey, dit is het Midden-Oosten, waar het geld even rijkelijk vloeit als de olie die er vandaan komt, dus wie ben ik om te zeggen dat dit niet mag?

Gelukkig kent ook deze in het roze gewrapte tunnel een lichtpuntje——en daarmee doel ik niet op die vreemde ledjes achter de grille. Deze gepersonaliseerde aandachtskoets staat namelijk op een goud——ik bedoel wat verwacht je anders?——setje vijf-dubbelspaaks Vossen Wheels. En eerlijk is eerlijk, het totaalplaatje verergeren ze niet!

Getunede Ferrari GTC4Lusso

Getunede Ferrari GTC4Lusso

Getunede Ferrari GTC4Lusso

Getunede Ferrari GTC4Lusso

Getunede Ferrari GTC4Lusso

Getunede Ferrari GTC4Lusso

Getunede Ferrari GTC4Lusso

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.