Parkeerboetes bij Pk’s voor kids in Dordrecht

Parkeerboetes bij Pk’s voor kids in Dordrecht

Het was afgelopen zaterdag 13 juni 2015 ongetwijfeld een onvergetelijke dag voor een aantal kinderen van het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Voor de derde keer werd ‘Pk’s voor kids’ georganiseerd door de Ronde Tafel 23 Dordrecht waarbij ernstig zieke kinderen mogen meerijden in exclusieve sportauto’s.

Helaas had deze leuke dag voor een aantal ouders een nare nasmaak. Ouders konden parkeren op een nabijgelegen parkeerplaats, maar voor kinderen die slecht ter been zijn is dat te ver weg. Sommige ouders parkeerden hun auto daarom even in de berm van een doodlopende weggetje richting het stadion om de kinderen af te zetten.

,,Het gaat om hoogstens een kwartiertje“, vertelt Erwin Nijhoff, een van de organisatoren van PK’s voor kids, tegen RTL Nieuws. ,,Maar dat maakte voor de toezichthouders niet uit. Zij hebben tussen de tien en vijftien ouders een parkeerboete gegeven.

Inlevingsvermogen
Nijhoff stapte meteen op de ambtenaren van de gemeente af. ,,Ik heb uitgelegd dat we een evenement organiseren voor ernstig zieke kinderen“, vertelt hij. ,,Maar er was weinig sprake van inlevingsvermogen. Ze zeiden dat ze de boetes nu eenmaal al hadden uitgeschreven.

Nijhoff heeft de gedupeerde ouders gevraagd om het te laten weten als ze een boete hebben gekregen. ,,We gaan proberen te regelen dat die boetes ongeldig worden verklaard en anders kijken we of wij ze kunnen betalen“, aldus Nijhoff. ,,Gelukkig hebben de kinderen er weinig van gemerkt en een fantastische dag gehad. Het was echt een feest!

De teamleider van Toezicht Dordrecht kon nog niet op de situatie reageren. ,,We zijn op de hoogte en gaan intern bespreken en uitzoeken wat er precies is gebeurd“, zei hij.

Via AD.nl


Foto van Pk’s voor kids 2014.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.