Exclusieve fotoshoot in garage in Dubai

Exclusieve fotoshoot in garage in Dubai

Parc Fermé Dubai - Hartvoorautos.nl

Dubai, één van de Verenigde Arabische Emiraten, is een plek waar alles kan en ook wat betreft auto’s kun je er goed aan je trekken komen. Onlangs bracht fotograaf Dennis Wierenga een bezoekje aan deze bijzondere plek en kwam terug met het volgende verhaal:

Al enige tijd wilde ik Dubai bezoeken om vakantie te vieren en uiteraard om te fotograferen. Ik wist dat er in Dubai veel auto’s te ‘spotten’ waren, maar zelf ben ik niet zo van het auto spotten; ik wilde iets speciaals. Enige tijd voordat ik naar Dubai ging ben ik via-via in contact gekomen met Parc Fermé, een zeer exclusieve autostalling waar dure bolides in opslag staan. De locatie van het bedrijf is geheim om de veiligheid van de auto’s te waarborgen, dit maakte het nog mysterieuzer. De mensen van Parc Fermé hebben mij daarop uitgenodigd om foto’s te komen maken van een aantal auto’s, waaronder een super dikke Lamborghini Murciélago LP670-4 SV.

Nadat ik was opgehaald bij mijn hotel, arriveerden we ergens net buiten de stad op een industrie terrein, met veel ‘verloederde’ loodsen. Ik dacht eerst dat het een grap was, maar hier was het dan toch echt. Door een vanaf buiten gezien verrotte deur stapte ik de loods binnen, Ik stond verbaasd te kijken. Naast de Lamborghini Murciélago stond er onder andere een McLaren P1, Ferrari F40, Ferrari F50, meerdere Mercedes-Benz SLR’s, Jaquar XJ-220, Koenigsegg Agera R en een super zeldzame W Motors Fenyr Hypersport. Aangezien deze auto’s in het privé bezit zijn van onder andere sheiks was het niet mogelijk om deze auto’s te fotograferen en te publiceren zonder toestemming. Wel had ik toestemming om onder andere de Lamborghini Murciélago te fotograferen, Ik had de mogelijkheid om de hele foto-shoot te regisseren met de bijgevoegde foto’s als resultaat. Het was een geweldige en dus speciale ervaring om een fotoshoot te doen met de Lamborghini Murciélago SV tussen vele supercars en dat ook nog in supercar-heaven Dubai, iets dat mij nog lang bij zal blijven.

Foto’s: Dennis Wierenga

Parc Fermé Dubai - Hartvoorautos.nl

Parc Fermé Dubai - Hartvoorautos.nl

Parc Fermé Dubai - Hartvoorautos.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.