Wederom nieuwe unieke Pagani Zonda: de ZoZo

Wederom nieuwe unieke Pagani Zonda: de ZoZo

Pagani Zonda ZoZo

Officieel wordt de Pagani Zonda niet meer gebouwd maar je kunt je Zonda wel laten ombouwen naar een Zonda 760 variant. Echter is deze ZoZo een compleet nieuwe auto met een carbotitanium chassis met dezelfde specificaties als de 760-modellen.

Pagani lijkt moeite te hebben om afscheid te nemen van de Zonda maar waar zouden zij eigenlijk afscheid moeten nemen? De Pagani Zonda is een icoon van een auto en blijkbaar zeer in trek, vooral op de Chinese en Japanse markt. Deze Pagani Zonda ZoZo zal worden afgeleverd in Tokyo in Japan alwaar de sleutels worden overhandigd aan de eigenaar.

De Pagani Zonda ZoZo heeft een 7.3 liter V12 onder de kap die 760 pk levert, wat de precieze specificaties en acceleratietijden zijn van dit mooie stuk speelgoed is niet bekend. Het grootste verschil met de meeste 760-modellen bevindt zich aan de achterkant waar twee extra rode lichten boven de standaard verlichting zijn geplaatst. Deze zijn geïnspireerd op de Pagani Zonda R schetsen uit 2007. Zoals je kunt zien heeft de ZoZo op dit moment geen ventilatieopening op het dak, wellicht dat deze nog gemonteerd gaat worden.

Pagani Zonda ZoZo

Pagani Zonda ZoZo

Pagani Zonda ZoZo

Pagani Zonda ZoZo

Pagani Zonda ZoZo

Foto’s: prototypezero.net

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.