Pagani Zonda S beboet voor onnodig gas geven

Pagani Zonda S beboet voor onnodig gas geven

Ons eerste artikel vanuit Monaco ging over een Ferrari 458 Italia en een Maserati Granturismo MC Stradale die staande werden gehouden nadat ze met veel kabaal door de stad hadden gereden.
Nu hebben een soortgelijk bericht over een auto die we afgelopen week ook al in het nieuws hadden vanwege een vreemde gewoonte van de bestuurder.

Pagani Zonda S Roadster Pulled Over - www.hartvoorautos.nl

Je hebt natuurlijk allang opgemerkt dat het hier om de rode Pagani Zonda gaat. Net als de bestuurders van de Ferrari en Maserati, was de beste man aan het rond rijden door Monaco. Toen hij aan het begin van de welbekende tunnel stond, besloot hij om het gas was dieper in te trappen. Echter werd dit opgemerkt door een overijverige politieagent, welke hem dan ook bij terugkomst staande hield.

Hoewel de politieagent geen meting heeft kunnen doen van zijn snelheid, had hij gehoord dat de bestuurder van de Pagani onnodig te hard heeft accelereert in de tunnel. Hiervoor werd hij dan ook op de bon geslingerd. Iets wat best vreemd is in Monaco, en zeker rond de tijd van Top Marques. Het leek er namelijk op dat de supercars met hun acties werden gedoogd in de stad; de meest exclusieve auto’s schoten om de beurt met hoge snelheid de tunnel in en weer uit, terwijl de politie toekeek. Blijkbaar werden ze dit na een aantal dagen zat, wat de bestuurder van de Pagani helaas een boete opleverde.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.