One-off Pagani Zonda GJ crasht voor de tweede keer

One-off Pagani Zonda GJ crasht voor de tweede keer

Pagani Zonda GJ Crash

Na het heugelijke nieuws van Alejandro Salomon die onlangs zijn gloednieuwe Pagani Huayra 730 S op mocht halen bij de dealer, gaan we nu verder met nog meer Pagani nieuws. Helaas betreft het dit keer geen leuke video of iets dergelijks maar pijnlijke foto’s van een gecrashte Pagani Zonda.

Deze Pagani Zonda was oorspronkelijk een ‘gewone’ Zonda S en was in het bezit van een Schot toen hij betrokken raakte bij een ongeluk in 2009. De auto ging vervolgens terug naar de fabriek om opgelapt te worden en waar hij werd omgedoopt tot de Zonda GJ. Deze Zonda GJ was een van de eerste unieke speciaal samengestelde Zonda’s en had een dubbele voorspoiler, side skirts en de spiegels van de Zonda Cinque. Terwijl de onderdelen aan de achterzijde, zoals de diffuser, afkomstig waren van de Zonda Tricolore. De auto werd zwart gespoten maar de deuren en motorkap bleven in de matte zwarte carbon fiber kleur. Het interieur werd vervangen voor het interieur van de Zonda F.

De reparatie kosten de eigenaar van toen bijna 4,5 ton in euro’s en al gauw werd de auto te koop aangeboden. Echter wist men er lange tijd niet in te slagen om de auto te verkopen, hij werd zelfs niet verkocht bij een veiling in 2012 en het is dan ook niet duidelijk of de auto ten tijde van het recente ongeluk al een nieuwe eigenaar had. Over de oorzaak van dit ongeval is trouwens vrij weinig bekend; de bestuurder verloor de controle over de auto net buiten Londen.

Pagani Zonda crash in Dubai
Deze Pagani Zonda GJ is helaas niet de eerste Pagani Zonda die deze week betrokken raakte bij een ongeluk. Eén van de slechts 25 gebouwde Zonda F’s raakte zwaar beschadigd bij een ongeluk in Dubai. Die foto’s kun je hier bekijken.

Pagani Zonda GJ Crash

Pagani Zonda GJ Crash

Pagani Zonda GJ Crash

Pagani Zonda GJ Crash

Pagani Zonda GJ Crash

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.