Pagani Zonda F crasht in Dubai

Pagani Zonda F crasht in Dubai

Pagani Zonda F crash in Dubai

Slechts 25 Pagani Zonda F’s zijn er gebouwd en het lijkt erop dat dat, voorlopig in ieder geval, eentje minder is. Vlakbij het bekende Burj Khalifa in Dubai ging het mis en al gauw verschenen er foto’s op Instagram. Hoewel er nog weinig over het ongeluk bekend is, lijkt het erop dat de inzittende(n) er met de schrik vanaf zijn gekomen.

Zes jaar na de eerste Pagani Zonda, de Zonda 12C, werd de Zonda F geïntroduceerd op de Autosalon van Genève in 2005. De Zonda F maakt gebruik van een V12 van 7.3 liter groot afkomstig van Mercedes-AMG. Het vermogen ligt op zo’n 594 pk en 760 Nm waarmee vanuit stilstand naar de 100 km/h kan worden gesprint in 3,6 seconden en waarmee een topsnelheid van 345 km/h kan worden behaald.

De Zonda F in kwestie is een van de weinige die bijna zijn gehele body in een kleur heeft gespoten. In dit geval dus geel, evenals het interieur overigens. Ook heeft deze Zonda een dubbele spoiler aan de achterzijde. De auto zou al een aantal keer van eigenaar zijn gewisseld in Dubai en Oman en zou pas recentelijk in handen van de huidige eigenaar zijn. Wat hij er mee gedaan heeft lijkt toch het meeste op ‘iets te ver het gas intrappen’. De auto heeft niet op één plek schade maar eigenlijk helemaal rondom. Het enige dat nog écht in intact lijkt te zijn is de cockpit en dat is in ieder geval een goed teken!

Pagani Zonda F crash in Dubai

Pagani Zonda F crash in Dubai

Pagani Zonda F crash in Dubai

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.