Vol gas! Pagani Zonda F Clubsport vs. Koenigsegg Agera R

Vol gas! Pagani Zonda F Clubsport vs. Koenigsegg Agera R

Aankomende zondag 16 september vindt de Hartvoorautos.nl Nurburgring Drive 2012 plaats. Startende in Ede verlaten wij via Venlo het Nederlands grondgebied en rijden we Duitsland in. Via mooie stukken autobahn, waar je hoge snelheden kunt halen, rijden we naar de Nurburgring; het legendarische circuit de ”Groene Hel”.

Een andere bekende organisatie, Gran Turismo Events, is op dit moment ook bezig met een mooie rit.
5 September startte de Gran Turismo Europa, een 8-daagse trip welke van start ging in Italia, Lake Como om precies te zijn.

8 dagen later komen ze aan in het zuiden van Frankrijk in Saint-Tropez. Dit evenement zal vandaag dus ten einde komen.

Jammer, zou je zeggen. Maar niet getreurd, aankomende zondag organiseert dezelfde organisatie, Gran Turismo Events, de ”Gran Turismo Nurburgring Evo 2012”.

Zondag 16 september komen wij naar verwachting rond 12:00 uur aan bij de Nurburgring. Drie uur later, rond 15:00 uur, checken de deelnemers van Gran Turismo Nurburgring Evo 2012 in bij hun hotels bij de Nurburgring. De Gran Turismo Events staan bekend om hun deelnemers, afgelopen edities haalde de Koenigsegg Agera R zelfs een snelheidsrecord van maar liefst 401,6km/h!

Maar deze editie overtreft alle voorgaande edities. Met 120 deelnemende auto’s is het een van de grootste edities, maar qua auto’s is dit ook de editie met de meeste hypercars. Ik noem op:
drie Koenigseggs, twee Pagani Zonda’s, 4 Porsche Carrera GT’s and twee Bugatti Veyrons!

Wij hebben er in ieder geval heel veel zin om aanstaande zondag die kant op te rijden en al het moois te bewonderen. Om jullie alvast een beetje warm te maken vond ik onderstaand filmpje wel een goede..

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.