Pagani Huayra verkocht in China voor €4.800.000,-

Pagani Huayra verkocht in China voor €4.800.000,-

Pagani Huayra - www.hartvoorautos.nl

China kent maar liefst 1.110.000 miljonairs en daarmee ook velen liefhebbers van mooi en duur speelgoed zoals auto’s. De Pagani Huayra is al een enige tijd uit in Europa en de VS maar dit geldt niet voor China; daar moet de Huayra zijn debuut nog beleven. Dit zal plaatsvinden in april op de Beijing Auto Show.

Toch heeft één supercar-liefhebber niet langer kunnen wachten en een manier gevonden om een Pagani Huayra in China te krijgen. De normale prijs van de Huayra is ongeveer 1 miljoen euro, maar in China begint de prijs van een Huayra bij 40 miljoen Yuan, dat is ongeveer 4,8 miljoen euro. Een flinke prijs voor een auto waar je in Europa ‘slechts’ 1 miljoen euro hoeft te betalen!

De auto beschikt over een 6.0 liter V12 Twin Turbo van Mercedes-Benz AMG, beschikt over 700pk en 900 Nm koppel, doet 0 tot 100km/h in 3,2 seconden en heeft een topsnelheid van 370km/h. De Huayra in kwestie komt uit 2012 en behoort tot een van de eerste 15 Huayras die er gebouwd zijn. De auto heeft een carbon fiber body met een dun paars laagje en de remklauwen zijn uitgevoerd in de kleuren van de Italiaanse vlag. Het interieur bestaat ook grotendeels uit carbon fiber, afgewerkt met zwart en paars leder.

De Huayra verbrak in seizoen 19 van Top Gear de snelste rondetijd van de Ariel Atom V8 500 met 1.3 seconde en is dus momenteel met een 1.13.8 de snelste legale straatauto op het Top Gear-testcircuit.

Pagani Huayra - www.hartvoorautos.nl

Pagani Huayra - www.hartvoorautos.nl

Pagani Huayra - www.hartvoorautos.nl

Bron: prototypezero.net

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.