[Video] Met titanium uitlaat klinkt de Pagani Huayra stukken beter

[Video] Met titanium uitlaat klinkt de Pagani Huayra stukken beter

De Pagani Huayra is een fantastisch apparaat maar klinkt bij lange na niet zo goed als de Pagani Zonda. Het grote verschil zit hem in het gebruik van turbo’s; de Zonda’s maken gebruik van een ongeblazen V12-motor en de Huayra’s hebben een V12 Biturbo onder de kap.

Het grote voordeel hiervan is de toename in pk’s en met name de toename in koppel, dit komt bij de Huayra namelijk op 700 pk en 900 Nm. Echter, het grote nadeel is dat de bekende Zonda-huil, dat gejank uit de uitlaat, niet van toepassing is op de Huayra. De Huayra maakt standaard een gedempt geluid dat maar weinig spectaculair te noemen is.

Deze Pagani Huayra ‘La Mona Lisa’ uit de video is een one-off Pagani en is uitgerust met een titanium uitlaat. Hierdoor wordt het geluid niet per se mooier maar wel harder en dat kunnen wij wel waarderen! De Huayra klinkt hiermee agressiever en dat past naar mijn mening beter bij de krachtige Huayra.

Eigenaar van de Pagani Huayra ‘La Mona Lisa’
Wellicht ken je hem al wel, Kris Singh, de eigenaar van deze bijzonder Pagani Huayra. Kris Singh, directeur van Tequesta Investments, heeft een grote liefde voor auto’s en deelt dit graag met de rest van de wereld op zijn Instagram-account. De Huayra is dan ook niet zijn enige auto; hij is ook een van de weinigen die zich eigenaar van een Lamborghini Veneno mag noemen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.