Pagani toont prachtige video van de Huayra BC

Pagani toont prachtige video van de Huayra BC

De Geneva Motor Show 2016 staat voor de deur en het is niet elk jaar dat Pagani iets nieuws meeneemt naar de beursvloer in Zwitserland. Dit jaar is dat echter anders en komen zij op de proppen met de Huayra BC.

De Pagani Huayra BC is al officieel bekend gemaakt maar wordt aankomende week voor het eerst live aan het publiek getoond. Zoals je ongetwijfeld eerder al hebt gelezen is de Huayra BC een eerbetoon aan Benny Caiola. Deze man was een vriend, eerste klant en grote inspiratiebron voor Horacio Pagani. Helaas overleed de beste man in 2010 en nu in 2016 komt Pagani met een model dat zijn naam draagt.

De Huayra BC is het beste dat Pagani tot nu toe heeft gemaakt en bestaat dan ook uit vernieuwde onderdelen. Zo is naast het uiterlijk ook de versnellingsbak, ophanging en motorblok gewijzigd ten opzichte van een ‘gewone’ Huayra. De door AMG ontwikkelde 6.0 V12-biturbo is goed 800 pk en 1.098 Nm!

Ter introductie van de Huayra BC heeft Pagani een prachtige video laten maken welke je hierboven kunt bekijken. Dat ook het geluid er flink op vooruit is gegaan bewijst de video hieronder!

Damn wat een beest!

Motor: 6.0 V12 Biturbo
Vermogen: 800 pk / 1.098 Nm
0-100 km/h: 3,3 seconden
Prijs: €2,3 miljoen
Oplage: 20

Geplaatst door Hart voor Auto's op zaterdag 20 februari 2016

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.