[Video] De aflevering van een Pagani Huayra 730 S

[Video] De aflevering van een Pagani Huayra 730 S

De 31-jarige Alejandro Salomon heeft zich bewezen als ondernemer; hij is oprichter van Salomon Investment Partners, heeft een succesvol investeringsfonds en heeft tal van andere bedrijven. Door zijn passie voor film verhuisde Alejandro naar Los Angeles, waar hij producent en partner is van Helios Productions.

Maar hij heeft nog een passie en dat is een passie die wij met hem delen. Dankzij zijn succes als ondernemer wist hij het geld bij elkaar te krijgen om een one-off Pagani Huayra te laten bouwen. Dit is de Pagani Huayra 730 S waar 730 staat voor het aantal pk en de S voor Salomon. Die 730 trapellende paarden komen van het bekende 6.0 liter V12 blok van Mercedes-AMG en zorgt bovendien ook voor een maximumkoppel van maar liefst 1.000 Nm.

Pagani Huayra 730 S

Deze Huayra, nummer 69 overigens, is uitgevoerd in blauw en zwart carbon fiber met gouden accenten en gouden wielen. Hetzelfde kleurenschema dat we hebben gezien op de Pagani Zonda Tricolore. Ook zien we dat de remklauwen van deze Huayra 730 S ook de Tricolore kleuren hebben; de kleuren van de Itliaanse vlag. Alejandro houdt naast zijn Instagram-account Salomondrin ook een gelijknamig YouTube-account bij en daar heeft hij onlangs een video gepost waarin hij de Pagani in ontvangst neemt.

Pagani Huayra uitverkocht
Hij kwam in 2012 ter wereld en werd gelimiteerd op maximaal 100 stuks, dit in verband met een overeenkomst met Mercedes-AMG die leverancier is van dat krachtige V12 blok. Hoewel nog lang niet alle 100 stuks van de €1.056.000,- kostende Huayra’s op de weg te vinden zijn, is de Huayra nu officieel uitverkocht. Maar niet getreurd, op de Autosalon van Genève in 2016 wordt de Pagani Huayra Roadster verwacht. Of deze ook van 0 tot 100 km/h sprint in 3,2 seconden en ook een topsnelheid zal hebben van 370 km/h is nog even afwachten.

Pagani Huayra 730 S

Pagani Huayra 730 S

Pagani Huayra 730 S

Foto’s: Effspot Photography

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.